מה מכסה ביטוח נזקי מים וצנרת בביטוח דירה?

 

 

בכל פעם שאתם מחליטים אם לרכוש פוליסת ביטוח, ולא משנה איזה ביטוח, חשוב להכיר היטב את סעיפי הפוליסה.

זה נכון כמובן בביטוח רכב או בריאות, וזה נכון גם בביטוח דירה. ההמלצה הזאת נשמעת מובנת מאליה, אבל היא אינה כזאת. זאת, מפני שאנשים רבים סבורים שפוליסת ביטוח דירה כוללת באופן מובנה את הכיסוי לנזקי מים וצנרת, אך בפועל הפוליסה התקנית מאוד מוגבלת בנושא הזה, ולכן יש להוסיף הרחבה.

 

לפי הפוליסה התקנית, מקרה המכוסה בביטוח דירה (מבנה ותכולה) הוא נזק שנגרם כתוצאה מהסיכונים המנויים בפרטי הפוליסה כגון: רוח שמהירותה עולה על 30 קשר, לרבות גשם שירד באותה עת, שלג או ברד, למעט דליפת מי גשם מבעד לקירות או לתקרה או ספיגתם בהם, וכן שטפון או הצפה ממקור מים חיצוני , למעט צונמי.

 

כאמור, פוליסת ביטוח לדירה היא פוליסה תקנית, מה שאומר שחברת הביטוח אינה יכולה לגרוע ממנה כיסויים – אך בהחלט יכולה להציע לרכוש הרחבות נוספות שמגדילות את המעטפת עבור המבוטח.

 

במידה שהמבוטח מעוניין לישון בשקט ולדעת שהוא מכוסה גם מפני בעיות בצנרת, הוא יכול לרכוש הרחבה לעניין סיכוני מים ונוזלים אחרים.

 

הרחבה זו, כוללת כיסוי לאובדן או נזק שהתגלו לראשונה במהלך תקופת הביטוח ושנגרמו לדירה או לתכולה כתוצאה מדליפה של מים או כל נוזל אחר מתוך התקני האינסטלציה וההסקה של הדירה.

 

הכיסוי כולל גם מקרים של התבקעות, סתימה או עלייה על גדותיהם של דוודים וצנרת, אך הוא לא כולל את עלות המים, ולא התבלות, קורוזיה וחלודה שנגרמו לדוודים, לצנרת ולמיתקני האינסטלציה עצמם.

 

כדאי לדעת שההרחבה כוללת כיסוי גם במקרה שהדליפה נגרמה מהתקני אינסטלציה של נכס אחר בבית המשותף, אולם חברת הביטוח יכולה להגביל כיסוי זה למקרה אחד לאורך תקופת הביטוח.

 

סייג נוסף נוגע לסטטוס של הדירה. כלומר, הביטוח מכסה את הנזק רק כאשר הדירה מאוישת. כאשר הדירה "אינה תפוסה", אין כיסוי. ומהי דירה שאינה תפוסה? דירה הפנויה למעלה מ-60 ימים רצופים או שבפועל לא התגוררו בה באופן סדיר למעלה מ-60 ימים רצופים.

 

מה מכסה ביטוח נזקי מים וצנרת בביטוח דירה?

חברת כלל ביטוח ופיננסים מציעה למבוטחים בעלי ביטוח דירה, הרוכשים את ההרחבה, לבחור בין שתי חלופות:

  • תיקון הנזק באמצעות שרברב שהמבוטח בוחר: המבוטח יכול לקבל שירות מכל שרברב שהוא בוחר. כמובן, על המבוטח להודיע לחברה מיד עם גילוי הנזק לראשונה ולאפשר לה לבדוק את חבותה בטרם ביצוע התיקון. כיסוי זה הינו יקר יותר מאשר כיסוי לפי החלופה של "שרברב שבהסדר".

 

  • תיקון הנזק או בדיקה באמצעות שרברב שבהסדר: בחלופה זו מבוצע תיקון הנזק או בדיקה על ידי שרברב אשר נמנה על רשימת שרברבי ההסדר של כלל ביטוח. גם כאן, על המבוטח להודיע לחברה על מקרה הביטוח מיד עם גילויו לראשונה, בהודעה למוקד שירות נזקי מים בטלפון שמספרו 6564*. בחלופה זו, הזמנת השרברב לבדיקה כרוכה בתשלום קבוע מינימלי הקבוע בפוליסה לכל ביקור של שרברב שבהסדר. המבוטח לא יהיה זכאי להחזר הוצאות או תשלום כלשהו מאת המבטח או מאת השרברב שבהסדר, אם בחר לתקן את הנזק במסגרת חלופה זו שלא באמצעות שרברב שבהסדר.

 

למה כדאי לרכוש הרחבה לסיכוני מים ונוזלים אחרים?

נושא ההרחבה לכיסוי נזקי מים רלוונטי גם לביטוח מבנה וגם לביטוח תכולה, והסיבה ברורה.

בניגוד למפגעים אחרים שקורים ברעש גדול ובבת אחת, דליפת מים מהצנרת וחלחול לקירות הם תהליכים הדרגתיים ושקטים.

לכן, לעתים קרובות הדייר מגלה את הנזק רק בשלב שהוא כבר גדול והרסני. נזקי מים עלולים להביא להרס הריצוף, במיוחד פרקט, להרס של שטיחים ורהיטים, לפגיעה בתשתית החשמל ובמכשירי חשמל ועוד.

 

שיקום הנזקים כרוך בהוצאות כבדות גם על החלפת הפריטים שניזוק, גם על תיקון התשתית וגם על סיוד והשבת הבית לקדמותו. לעתים הדיירים נאלצים לצאת מהבית לתקופה, ואז כמובן ההוצאות אף גדולות יותר.

 

לכן, ברור מדוע עדיף להוציא סכום פעוט מדי שנה ולרכוש ביטוח לנזקי מים ונוזלים אחרים, על פני התמודדות עם הוצאה של עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים באופן מפתיע.

 

זה נכון במיוחד כאשר הדיירים מתגוררים בבית ישן שהצנרת בו לא שופצה במשך עשרות שנים, אבל גם בבתים חדשים יותר – ולא משנה אם מדובר בבית פרטי או בדירה בבניין.

 

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter