השוואת ביטוח רכב

 

כל נהג יודע שהוא לא לוחץ על הדוושה לפני שהוא דואג לביטוח. כאשר מדובר בביטוח רכב, עומדות לפניכם שפע של אפשרויות וחשוב מאוד לבצע השוואת ביטוח רכב באופן יסודי.  

 

אמנם, כל ביטוח מתבסס על אותו עיקרון – אנחנו רוכשים פוליסה ליתר ביטחון, כדי להיות מכוסים כלכלית במקרה של הוצאה גדולה שעלולה להיגרם במפתיע כתוצאה מתאונה, מצב בריאותי וכו', אבל ההבדל בין ביטוח רכב לביטוחים אחרים הוא השימוש הנרחב שאנו עושים ברכב, אשר מגדיל את הסיכוי שנזדקק באמת לכיסוי הזה.

 

לכן, לא כדאי להקל ראש ברכישת ביטוח רכב. מבין כל הביטוחים שיש לנו, ביטוח רכב הוא ביטוח שייתכן שנצטרך להשתמש בו יותר מאשר בביטוחים אחרים, וככל הנראה יותר מפעם אחת בחיים.
סוג הפוליסה שהמבוטח רוכש היא זו שתכריע בזמן אמת איזה כיסוי יהיה לו במקרה של מעורבות בתאונה, ומדובר במגוון רחב מאוד של כיסויים, התלויים בסוג הביטוח ובכיסויים שהוא כולל כגון: שירותי גרירה, רכב חלופי ועוד.

 

אם המונח "ביטוח" מלחיץ אתכם, חשבו על ביטוח הרכב כמו על חבר הנחלץ לעזרתכם, בשעת משבר, כאשר ארעה תאונה.

 

אולם, כדאי שתשקיעו בחבר הזה זמן ותלמדו להכיר אותו. ביטוח הוא תחום מורכב שיש בו מונחים מקצועיים. לא צריך להיות סוכן ביטוח כדי להבין אותם, אבל חשוב לדעת מה המשמעות של המושגים הבסיסיים כדי לא להגיע לרגע האמת בלי הכיסוי שסברנו שיש לנו.

 

אגב, מבין הביטוחים, ביטוח רכב הוא הנפוץ ביותר והוא מהווה 60% מכלל הביטוחים שאנו רוכשים. לכן, מדובר גם בתחום דינמי שעובר שינויים והתאמות לעידן הנוכחי. כך למשל, ניתן כיום להצטרף לביטוח בלחיצת כפתור, ניתן לנצל את השיפורים הטכנולוגיים כדי להוזיל את הביטוח וניתן לקבל סיוע בזמן אמת באפליקציה.

 

איך תדעו באיזה ביטוח רכב לבחור כדי לנהוג בראש שקט? לפניכם סקירה של סוגי ביטוח רכב. השוואת ביטוח רכב שתוצג בשורות הבאות לא תתייחס רק למחיר כחזות הכול – אלא תעשה סדר בבלבול שנוצר לעיתים בין ביטוח חובה לביטוח מקיף ותציג את האלמנטים המשפיעים על המחיר, כך שתקבלו את התמונה המלאה. בכתבה זו נסביר בשפה פשוטה מספר מושגים ששווה להכיר. כך, בבואכם לערוך השוואת ביטוחי רכב – תבינו מה חשוב לבדוק ואיך לבחור פוליסת ביטוח רכב לא רק על פי המחיר:

 

מה ההבדל בין ביטוח מקיף לביטוח חובה?

נתחיל בריענון המושגים שכל אחד חייב להכיר בבואו לערוך השוואת ביטוח רכב: ביטוח חובה הוא ביטוח לנזקי גוף שעשויים להיגרם לנהג, לנוסעי הרכב או לאנשים שמחוץ לרכב, בגין תאונת דרכים שבה היה מעורב הרכב.

ראשי הנזק העיקריים שניתן לתבוע בגינם במסגרת פוליסת ביטוח חובה (בהתאם לחומרת פגיעתו הסובייקטיבית של הנפגע):

  1. פיצוי בגין פגיעה פיזית (לדוגמא: שברים, נכות, פגיעה בהתקן כמו משקפיים, תותבות וכד')
  2. כאב וסבל
  3. אובדן כושר השתכרות והפסד שכר (מוגבל עד פי שלושה מהשכר הממוצע במשק)
  4. הוצאות רפואיות (לרבות הוצאות עבור סיעוד, התאמת דיור וניידות)

 

ביטוח מקיף אינו חובה על פי חוק, והוא כולל בתוכו כיסוי לנזקי רכוש שעלולים להיגרם לרכב המבוטח או לרכוש של צד שלישי, לדוגמא כלי רכב אחרים. בכל תאונה יש בדרך כלל נזק כזה או אחר לרכוש, כך שמי שאינו רוצה למצוא את עצמו מוציא סכומים גדולים כדי לתקן את הרכב שלו או רכבים אחרים שנפגעו, עשוי למצוא את הפתרון בביטוח מקיף.

ביטוח מקיף הוא גם הביטוח היחיד שנותן למבוטח כיסוי במקרה של גניבת הרכב – כך שבפועל, מדובר בביטוח חשוב מאוד.

 

השוואת ביטוח רכב צריכה להביא בחשבון את סעיפי הכיסוי ואת התמורה שיקבל המבוטח במקרים שונים.

 

הצצה בפוליסת "כלל ראשון לנסיעה בטוחה" של כלל ביטוח ופיננסים מאפשרת להבין טוב יותר את סוג הכיסוי שניתן למבוטח בביטוח מקיף.

 

הפוליסה מכסה נזקים לרכב ומעניקה, בין היתר, כיסוי בגין אבדן או נזק הנגרם כתוצאה מאש, ברק, התפוצצות, התלקחות, התנגשות מקרית, התהפכות ותאונה מכל סוג שהיא, גניבת הרכב וכל נזק שנגרם עקב גניבה או ניסיון גניבה, אבדן או נזק הנגרם עקב שיטפון, סערה, שלג וברד, מעשה זדון שלא בידי המבוטח או מי מטעמו (שלא נגרמו במתכוון על ידי המבוטח או מי מטעמו).

 

כאמור, יחד עם הביטוח המקיף ניתן לרכוש ביטוח לצד ג' המעניק כיסוי לנזקים לרכוש הזולת (צד שלישי) כתוצאה מהשימוש ברכב. עם זאת, מי שאינו מעוניין בביטוח מקיף ומעדיף לחסוך את ההוצאה, יכול לרכוש רק ביטוח חובה וביטוח צד ג'.    
ביטוח צד ג'
מספק כיסוי במקרה שנגרם נזק לרכב או לרכוש הזולת (ואינו מספק כיסוי לאבדן או נזק הנגרם לרכבו של המבוטח).

 

כאן חשוב לציין, כי אין חובה לרכוש את ביטוח החובה ואת הביטוחים האחרים באותה חברה, אך רוב הלקוחות מעדיפים לעשות זאת כדי לחסוך זמן והתעסקות מול שתי חברות, בעת הצורך.

 

איך נקבע מחירו של ביטוח רכב?

ראשית, חשוב לציין כי פוליסת ביטוח רכב היא פוליסה תקנית (נוסחה בתקנות) – גם כשמדובר בביטוח חובה וגם כשמדובר בביטוח מקיף או צד ג'. המשמעות היא שהחברות לא יכולות לגרוע מהכיסויים. עם זאת, מעבר לפוליסה התקנית, לביטוח המקיף או לביטוח צד ג', ניתן לרוב לרכוש הרחבות כמו תיקון שבר שמשות, שירותי דרך וגרירה ועוד.

 

שנית, חשוב להדגיש כי למרות שביטוח חובה הוא, כאמור, חובה על פי חוק וכפוף לפוליסה תקנית, עדיין יש דרך להשפיע על המחיר שלו, שכן עלות ביטוחי הרכב מושפעת ממגוון פרמטרים. למעשה, עבור מי שמתכנן לקנות רכב חדש – היכרות עם מרכיבי המחיר ובדיקה מראש של עלות הביטוח, יכולה להוות שיקול מכריע בבחירת הרכב.

 

לכן, כן חשוב לבצע השוואת ביטוח רכב ולהבין את מרכיביו.

בין הפרמטרים המשפיעים על מחיר ביטוח חובה: ותק הנהיגה, ניסיון תביעות, אמצעי הבטיחות המותקנים ברכב, סוג הרכב ועוד.

 

גם כשמדובר בביטוח מקיף, יש דרך להשפיע על מחיר הביטוח. הפרמטרים הנכללים בפוליסה שאתם רוכשים כוללים למשל את גבול האחריות של חברת הביטוח ואת גובה ההשתתפות העצמית של המבוטח.

 

כדאי לברר אילו מסלולים מוצעים על ידי חברת הביטוח, כדי שהביטוח יותאם עבורכם באופן הטוב ביותר מבחינת היקף הפוליסה ומחירה.

 

כך למשל, כלל ביטוח ופיננסים מציעה מספר מסלולים של ביטוח מקיף כמו פוליסת "מסלול ירוק" המותנית בוותק ובאופי הנהיגה (נהג עיקרי עם ותק נהיגה של שנתיים ומעלה, ונהגים עם עבר ביטוחי של עד תביעה אחת בשלוש השנים האחרונות). במידה שהנתונים מתאימים לתנאי הפוליסה, היא כוללת הטבות כמו הגדלת גבול האחריות כלפי צד שלישי בגין נזקי רכוש לסך של 2,000,000 ₪, הגדלת הוצאות הגנה משפטית לסך של 25,000 ₪ והשתתפות עצמית של 250 ש"ח בלבד. כמו כן, הביטוח מכסה מערכת שמע בשווי של עד 1,200 ש"ח על בסיס החלפה (בהשתתפות עצמית של 15% ולפחות 350 ש"ח) ואביזרים לא סטנדרטים אצל היצרן, עד לגובה של 10% מערך הרכב ועוד.

 

מן הסתם, יש נהגים שנוסעים כל יום נסיעה בינעירונית ארוכה ויש נהגים שמזיזים את הרכב פעם בשבוע. רמת הסיכון שלהם, מבחינת חברת הביטוח, שונה כמובן.

 

לכן, תדירות הנהיגה אף היא משפיעה על מחיר הביטוח – וגם כאן חברת כלל ביטוח ופיננסים מציעה פוליסה שמביאה לידי ביטוי את היתרון שיש לנהג אשר ממעט לנהוג ברכב. מדובר במסלול
כלל מטראז': ביטוח רכב חסכוני בתעריף מיוחד המותאם לנהגים שנוהגים מעט – עד 12,000 ק"מ בממוצע שנתי.

 

עוד מסלול חדש שכדאי להכיר בחברת כלל ביטוח ופיננסים, הוא כלל BEHAVE - מסלול המתגמל נהגים בגין נהיגה זהירה ואיכותית, באמצעות התקנת אפליקציית "הלחצן של כלל". מעבר לעובדה שהנהג הזהיר מתוגמל בהפחתת מחיר הביטוח, הוא גם נהנה במקרה של תאונה משירותי חירום וליווי 24 שעות ביממה,7 ימים בשבוע ומפטור מתשלום השתתפות עצמית בכפוף לתנאי הפוליסה, במקרה ביטוח אחד במהלך תקופת הביטוח ובמקרה של תאונה אשר דווחה באמצעות האפליקציה בסמוך להתרחשותה, בכפוף לתיקון הרכב במוסך הסדר של כלל ביטוח ופיננסים, ובכפוף לכך שעלות תיקון הנזק, כפי שנקבעה ע"י השמאי, עולה על סכום ההשתתפות העצמית הנקוב בדף הרשימה של הפוליסה (הפטור מהשתתפות עצמית אינו חל לגבי נזק מסוג ירידת ערך).

 

הרכב בשימוש רק מדי פעם? יש פתרון

שימו לב שקיימים גם ביטוחי רכב לפי צורך. לדוגמה, ביטוח לנהג זמני. ביטוח זה יתאים לכם במיוחד אם תרצו לתת לנהג אחר לנהוג ברכב. זהו פתרון נהדר למקרים שבהם סבא מגיע לביקור ומסיע את הנכדים כאשר אתם נופשים בחו"ל, או לחילופין כשהבן חוזר מהצבא פעם בשבועיים-שלושה.

 

לסיכום, בבואכם לבחור ביטוח רכב, בחרו את המסלול המיטבי עבורכם לפי אופי השימוש ברכב, אופי הנהג, זהות הנהגים, סוג הרכב (פרטי/מסחרי), ערך הרכב, ותק הנהיגה ושדרוגים שונים כמו הוספת אפליקציה המנטרת את טיב הנהיגה ומרחק הנסיעה.

 

הגיע הזמן לבחור את ביטוח הרכב המתאים לכם:

היכנסו לרכישת הפוליסה בכלל ביטוח ופיננסים >>

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה, אפליקציית הלחצן של כלל והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter