אתה נמצא כאן
- דף הבית
- קופת גמל להשקעה
- שאלות ותשובות- כלל גמל לעתיד- קופת גמל להשקעה
- לא תאמינו כמה זה קל – כך פותחים קופת גמל להשקעה
לא תאמינו כמה זה קל – כך פותחים קופת גמל להשקעה
אחד התחומים שהמהפכה הדיגיטלית הנגישה לציבור הרחב הוא ניהול כסף.
היום אולי קצת קשה לדמיין את זה, אבל בעבר הלא רחוק כדי לבצע פעולה פשוטה עם הכסף שלנו, נאלצנו לכתת את רגלינו לבנק, וכדי לבצע פעולה קצת יותר מורכבת כמו השקעה, היינו צריכים ליצור קשר עם גוף השקעות, להגיע פיזית או לשוחח בטלפון עם אנשי המקצוע בשעות קבלת הקהל.
כיום המצב הפוך לגמרי – כל אחד, בכל שעה, מכל מקום ובמגוון דרכים, יכול לנהל את הכסף שלו. זה נכון לגבי ניהול חשבון הבנק וזה נכון גם לגבי השקעות.
איך פותחים קופת גמל להשקעה?
לשאלה איך פותחים קופת גמל להשקעה יש יותר מתשובה אחת, כי אפשר לעשות זאת אונליין באתר החברה, אפשר באפליקציית הלחצן של כלל ואפשר כמובן לשוחח בטלפון עם נציג.
מי שנכנס לאתר כלל ביטוח ופיננסים, מגלה ממשק קל ונוח שמאפשר פתיחת קופת גמל להשקעה תוך דקות ספורות.
התהליך כולל הזנה של פרטים אישיים ומענה למספר שאלות, החל מהגדרת הסכום ואופן ההפקדה (סכום חד פעמי או הפקדה קבועה בהוראת קבע), ועד ציון המוטבים במקרה מוות חו"ח. בהמשך יש להעלות את ספח תעודת הזהות – כאשר התהליך כולו כמובן מאובטח לחלוטין.
אחד היתרונות בתהליך פתיחת קופת גמל להשקעה אונליין בכלל פנסיה וגמל הוא שאפשר לא רק לבחור את המסלול של הקרן (מסלול כללי, מסלול אג"ח וכו'), אלא גם לקבוע מה יהיה התמהיל של המסלולים בקופה שנבחרה.
בכל מקרה, חשוב לזכור שגם אחרי פתיחת הקופה ולכל אורך חייה, אפשר להתנייד ממסלול למסלול בקלות וללא אירוע מס.
למעשה, כל מי שתוהה האם אפשר לבחור מסלול השקעה או לבחור רמת סיכון בקופת גמל להשקעה, מקבל את התשובות לשאלותיו כבר בשלב מוקדם מאוד. בתוך האתר אפשר כמובן גם לבחון את תשואות קופת גמל להשקעה כלל גמל לעתיד במסלולים השונים, וכך לקבל החלטה מושכלת.
דרך אתר כלל אפשר גם למלא פרטים אישיים כדי שנציג החברה יחזור אל הלקוח וייתן מענה. עבור מי שאלה הם צעדיו הראשונים בתחום או שרוצה הסברים, הדרך הזו היא כמובן דרך יעילה ונוחה. נזכיר כי באתר כלל ישנו גם צ'אט שמאפשר שיחה ב- WhatsApp עם נציג החברה.
האם משלמים מס בעת משיכת כספים מקופת גמל להשקעה?
קופת גמל להשקעה היא אפיק חיסכון גמיש מאוד ונזיל מאוד, כך שאפשר למשוך את הכספים שנחסכו בו בכל עת.
לפי חוק, בעת משיכת הכספים העמית ישלם מס במקור בגובה של 25% בגין הרווחים שנצברו בקופה, אולם העמית שגילו 60 ומעלה, רשאי להמיר את הכספים הצבורים בקופה לקצבה חודשית לכל החיים, אשר תיחשב כ"קצבה מוכרת" ובכך ייהנה העמית מפטור מלא ממס על הקצבה (בניגוד לקצבת פנסיה ממנה מנוכה מס הכנסה).