ביטוח דירה לדירה שכורה - מה חשוב לדעת?

 

תארו לעצמכם שיש הצפה בדירה, נגרם נזק לפרקט, צריך להחליף אותו ולסייד, לשקם את החדרים, להחליף את הרהיטים, לתקן את החשמל, להחליף את הדלתות ואת המשקופים ועוד. אין המדובר בתרחישים מופרכים, והשאלה היא מי יממן את כל ההוצאות האלה. אם יש לכם ביטוח דירה – זה בדיוק הזמן להשתמש בו. ומה אם הדירה היא דירה שכורה?

 

למעשה, בין אם אתם אלה ששוכרים דירה, ובין אם אתם אלה שמשכירים דירה - בכל מקרה חשוב שהדירה תהיה מבוטחת.

לפי החוק הנוכחי, השוכר לא יישא במישרין בגין דמי הביטוח בעד ביטוח הדירה המושכרת בביטוח מבנה, והמשכיר רשאי לשלם בגין ביטוח המבנה. כמובן, שהשוכר רשאי לרכוש ביטוח התכולה.

כך למשל, אם אתם שוכרים דירה ומישהו פורץ אליה וגונב את הטלוויזיה, מן הסתם איש לא יפצה אתכם, אם לא יהיה ברשותכם ביטוח תכולה.

 

אם אתם משכירים דירה ופורצת שריפה שגורמת נזק לדירה – חשוב שיהיה לכם ביטוח מבנה. לכן, אין בכלל ספק שבמקרה של ביטוח דירה שכורה, יש אינטרס משותף, של השוכר ושל המשכיר, שהדירה תהיה מבוטחת.

 

מבחינת משכיר הדירה, העובדה שאין לו שליטה על הנעשה בדירה שלו, בזמן שיש בה שוכרים, אפילו מחדדת את הצורך לדעת שבמקרה של תקלות, תופעות טבע או אירוע שנגרם עקב רשלנות השוכרים – יש כיסוי לתרחישים הללו.

 

מבחינת השוכרים, ביטוח דירה מבטיח שהם לא יצטרכו לשאת בהוצאות גבוהות על נזקים שעלולים להיגרם מסיבות רבות ומגוונת. כאן כדאי לזכור, כי לחברות הביטוח יש זכות שיבוב – אשר משמעותה היא שהחברה יכולה לתבוע בשם המבוטח שלה צד שלישי, שגרם נזק לרכוש של המבוטח. במקרה מסוג זה, החברה המבטחת את משכיר הדירה, יכולה לתבוע את השוכר – אם הוא גרם לדירה נזק ברשלנות. לכן, שוכר שרוצה לישון בשקט, צריך לדאוג שיהיה לו גם כיסוי בפוליסה. בעת חתימת חוזה השכירות, חשוב שהשוכרים והמשכירים ילבנו את נושא הביטוח, כך ששני הצדדים יידעו מה צפוי להם במקרה כזה או אחר.

 

ביטוח דירה – בחירת הכיסויים המתאימים

 

בעת רכישת ביטוח דירה, כדאי להכיר את כל הסעיפים בפוליסה ולבחון מהי מידת הגמישות שמאפשרת התאמה למבוטח. כך למשל, פוליסת ביטוח דירה "כלל ראשון לבית בטוח" של חברת כלל ביטוח ופיננסים, הנה פוליסה מודולרית. המבוטחים בוחרים את הכיסויים למבנה הדירה ו/או לתכולת הדירה, כולל כיסוי לאחריותו כלפי צד שלישי או חבות מעבידים. הפוליסה, שהיא כאמור מודולרית, כוללת כמה וכמה פרקים, ביניהם ביטוח מבנה הדירה, ביטוח סכום נוסף (לדירה בבית משותף), ביטוח תכולת הדירה, השלמה לביטוח כל הסיכונים לתכולה, ביטוח אחריות כלפי צד שלישי, ביטוח חבות מעבידים, ביטוח רכוש בכספת הבנק וביטוח נזקי טרור.

 

יש לא מעט כיסויים נוספים שהמבוטחים יכולים לבחור ולהוסיף, בהתאם לצרכיהם וליכולתם – החל מכיסוי לתיקון נזקי מים ונוזלים אחרים למבנה או לתכולה, ועד הרחבה לביטוח אופניים כנגד כל הסיכונים. אם למשל אתם סטודנטים אשר שוכרים דירה ויש ברשותכם אופניים, סעיף מסוג זה יכול להיות רלוונטי עבורכם.

 

אם קיים בדירה דוד חימום, אפשר לבחור כיסוי לאובדן או לנזק דוד שמש או דוד חשמלי. יש גם  מבוטחים רבים, שאינם מוותרים על כיסוי לתיקון נזקי מים ונוזלים אחרים, באמצעות שרברב שנמצא בהסדר עם חברת הביטוח.

 

הפוליסה מציעה כיסוי למבנה ו/או לתכולה, גם במקרים של אובדן או נזק, שנגרמו למבנה או לתכולה כתוצאה מאש, ברק, רעם התקהלות אסורה והתפרעות, שיטפון או הצפה ממקור מים חיצוני (למעט צונאמי), ולא פחות חשוב – מפני רעידת אדמה.

כשמדובר בדירה שכורה, כמובן שכל התרחישים הללו חשובים, בעיקר מבחינת משכיר הדירה. לעומת זאת, סעיפים כמו ביטוח תכולה או ביטוח אחריות צד שלישי בהחלט חשובים לשוכר.

 

 

*האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter