אתה נמצא כאן
- דף הבית
- ביטוח בריאות
- ביטוח בריאות מרכז מידע
- המלצות לשמירה על הבריאות בגיל מבוגר
המלצות לשמירה על הבריאות בגיל מבוגר
תוחלת החיים בעולם ובישראל גבוהה כיום משמעותית מכפי שהייתה בעבר, אך כדי שתוחלת החיים הארוכה תאפשר לנו גם איכות חיים גבוהה, יש כמה וכמה הרגלים שמומלץ לאמץ.
פעילות גופנית
בין ההמלצות המוכרות היא לעשות פעילות גופנית קבועה ומותאמת לגיל. כאשר מדובר על פעילות גופנית, חשוב לדעת שבגיל המבוגר גופנו זקוק למשל לפעילויות שמשפרות את שיווי המשקל. בנוסף, יש התעמלות בונה עצם ויש פעילויות שמטרתן לשמר את הגמישות. לכן, גם אם אנחנו טיפוסים ספורטיביים שלאורך כל חיינו נוהגים לרוץ או לעשות פעילות אירובית, בהגיענו לגיל מבוגר כדאי שניחשף גם לפעילויות אחרות שיש בהן תועלות רבות מותאמות לגיל.
סוגי פעילות מומלצים:
- הליכה יומית
- שחייה - פעילות מעולה הפועלת על כל קבוצות השרירים ללא מאמץ מיותר
- יוגה או פילאטיס המותאמים לגיל המבוגר
- תרגילי כוח וגמישות עם הדרכה מקצועית
תזונה מאוזנת
המלצה נוספת שלא תפתיע איש היא שמירה על תזונה נכונה ומאוזנת. ישנם מזונות מומלצים (בכל גיל, וכמובן בגיל המבוגר), כמו ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, חלבונים איכותיים (כגון דגים, עוף, ביצים וקטניות) ומזון עשיר בסידן לחיזוק העצמות.
חשוב לבצע בדיקות דם תקופתיות ולוודא שלא נוצרו חוסרים בוויטמינים – ובמידה שכן, מומלץ לבצע התאמות בתזונה. חשוב להקפיד על צריכה מספקת של סיבים תזונתיים, סידן, ויטמין D וויטמין בי 12. במקביל, מומלץ להפחית צריכת מלח וסוכר.
בתוך קטגוריית התזונה המאוזנת, חשוב לזכור להקפיד על שתייה מרובה. שתייה מספקת חיונית במיוחד בגיל המבוגר. יש להקפיד על שתיית לפחות 8 כוסות מים ביום, גם אם אין תחושת צמא.
שינה איכותית
אנשים מבוגרים רבים מתלוננים על קושי להירדם, יקיצות מרובות במהלך שנת הלילה ויקיצה מוקדמת ללא יכולת לחזור לישון. שינה איכותית חשובה לבריאות בגוף, וכדי להשיג שינה כזאת חשוב לשמור על היגיינת שינה, להקפיד על שעות שינה קבועות, לישון בסביבה נוחה וחשוכה ולהימנע ממסכים לפני השינה.
בדיקות רפואיות תקופתיות: מניעה טובה מטיפול
ביצוע בדיקות תקופתיות מסייע באיתור מוקדם של בעיות בריאותיות ומאפשר טיפול יעיל יותר. בין הבדיקות המומלצות: בדיקות דם שנתיות, בדיקת לחץ דם, בדיקת צפיפות עצם, בדיקות ראייה ושמיעה, בדיקות סקר לגילוי מוקדם של מחלות. בדקו את זכאותכם לבדיקות דרך קופת החולים ונצלו אותן במלואן.
בנוסף, מומלץ שיהיה ביטוח בריאות פרטי, כדי שתוכלו לקבל בכל עת הטיפול המיטבי בזמינות מירבית ובמיקום המועדף עליכם. ביטוח בריאות פרטי נעשה חיוני יותר ויותר ככל שמתבגרים, ובהיעדרו אתם עלולים למצוא את עצמכם מוותרים על בדיקות, על תרופות או על ניתוחים אצל מנתח מומחה, בשל ההוצאות הגבוהות הכרוכות בדברים. ישנם גם ביטוחים ייעודיים למצבים של השתלות או מחלות קשות.
ביטוח בריאות למחלות קשות של כלל ביטוח ופיננסים, למשל, מעניק פיצוי חד פעמי של עד 700,000 ש"ח למבוטח שלקה באחת מהמחלות הקשות או באחד מהאירועים הרפואיים הקשים הנכללים בכיסוי (סכום הפיצוי הינו בהתאם לסכום הביטוח שרכש המבוטח במועד הצטרפותו לביטוח). פיצוי כספי נוסף, בגובה 100% מסכום הביטוח, יינתן במקרה ביטוח שני, בכפוף להוראות הפוליסה.
פעילות מנטלית ולמידה מתמשכת
פעילות מנטלית מסייעת בשמירה על תפקוד קוגניטיבי תקין, מפחיתה את הסיכון לדמנציה, משפרת את מצב הרוח ומסייעת כך לירידה בתפקוד הכללי. בין הפעילויות המומלצות: קריאה, פתרון תשבצים וחידות, למידת שפה חדשה, משחקי חשיבה, השתתפות בקורסים וסדנאות, טיפוח תחביבים חדשים.
חיי חברה פעילים ובריאות נפשית
שמירה על קשרים חברתיים חשובה לבריאות הנפשית ולאיכות החיים. בין היתר מומלץ להתנדב בקהילה ולהשתתף במפגשים משפחתיים וחברתיים.
* מובהר כי המידע המובא בעמוד זה הינו חלקי ותמציתי, אינו מהווה תחליף לייעוץ, וכפוף לתנאי הוראות הדין, החברה והפוליסות הרלוונטיות לרבות חריגים וסייגים. בכל מקרה של סתירה יגברו הוראות הפוליסה. ההצטרפות לביטוח כפופה לנהלי החברה. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסות והוראות הדין המלאים.