הרכב שלכם היה מעורב בתאונת דרכים? הנה מה שכדאי לכם לדעת

 

לא משנה כמה אנחנו זהירים, הסיכוי שאנחנו או הרכב שלנו נהיה מעורבים בתאונת דרכים הוא סיכוי לא קטן. מספר המכוניות על הכביש גדל כל הזמן, עומסי התנועה בכבישים גדלים וגם אם אנחנו מקפידים על נהיגה לפי כל חוקי התנועה, בסופו של דבר, אנחנו לא לבד על הכביש. יכולות להיות סיטואציות שונות ומקרים שונים שנכללים בהגדרה של תאונה. החל ממכה קלה בחניה ועד תאונת שרשרת בכביש מהיר. לעתים הנזק קל ואנחנו אפילו לא מתקנים אותו, ולעתים נגרם נזק כבד לרכב שלנו, לכלי רכב אחרים, או חס וחלילה נזק לגוף ולנפש.

 

במקרה של תאונת דרכים, ניתן לתבוע ולקבל פיצויים בגין נזקי גוף ובגין נזקי רכוש. לעתים המעורבים לא מדווחים על התאונה ולעתים הם לא הולכים לקבל טיפול רפואי מיד לאחר התאונה – וזו עלולה להתברר כטעות, משום שאם יתברר להם מאוחר יותר שנגרם להם נזק שלא טופל, יהיה קשה להוכיח את הקשר הסיבתי.

 

לכן, אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים, ו/או אם הרכב שלכם היה מעורב בתאונת דרכים, כדאי שתדעו מה לעשות.

 

החלפת פרטים

הדבר הראשון והחשוב שכדאי לעשות במקרה של תאונה הוא החלפת פרטים בין כל המעורבים. הפרטים הללו כוללים כמובן את השם המלא, מספר תעודת הזהות, מספר הרכב (או הרכבים, אם יש כמה), רישיון הרכב, מספר טלפון, מספר פוליסת ביטוח, שם חברת הביטוח, שם סוכן הביטוח, צבע הרכב ודגם הרכב. כדאי לקחת גם פרטים של עדי ראייה שהיו במקום.

 

אם התאונה נגרמה באשמתכם, עליכם למסור את פרטיכם לנהג או הנהגים הנוספים המעורבים בתאונה, וכן להודיע לחברת הביטוח על כך.

 

חשוב לוודא שיש התאמה בין הפרטים שהמעורבים מוסרים לבין הפרטים הרשומים במסמכים. חשוב גם לעשות את כל התהליך הזה כשאתם עומדים בצד במקום בטוח שאינו מפריע לתנועה. מן הסתם לא כדאי שתאונה אחת תהיה גורם לתאונות נוספות.

 

צילום

מומלץ מאוד לצלם את המקום בו אירעה התאונה, את הרכב הפוגע והנפגע, את הנזקים שנגרמו לרכוש ואת הנזקים שנגרמו לרכב. כדאי לצלם מכמה זוויות ואם יש תמרורים או תשתיות חשובות רלבנטיות, כדאי לצלם גם אותם. מומלץ לצלם גם סרטון שבו עדי ראייה מתארים את המקרה.

 

משטרה ומד"א

במקרה של תאונה עם נפגעים, חשוב לדווח למשטרה (חיוג ל-100) באופן מיידי ואין להזיז את כלי הרכב עד לאחר סיום עבודת חוקרי המשטרה. כמובן, אין להזיז את הפצועים ללא הנחיות מד"א או בטרם הגעתם. המשטרה תעדכן את מד"א במידת הצורך.

 

מומלץ שלא לחתום על מסמכים במקום האירוע

שימו לב, אם אחד המעורבים בתאונה מבקש מכם לחתום על מסמך כלשהו, למשל מסמך הודאה באשמה או מסמך ויתור על תביעה – מומלץ שלא לעשות זאת. תוכלו לבחון את זכויותיכם / חובותיכם ברוגע בתום האירוע ומבלי שמופעל עליכם לחץ בעניין.

 

נפצעתם? קבלו העתק של דוח המשטרה

במידה שנפגעתם ועליכם לקבל טיפול ראשוני בחדר מיון, קבלו מהשוטרים העתק של דוח המשטרה על האירוע. העתק זה חיוני עבור הגשת תביעה לפיצויים מחברת הביטוח.

 

הגשת תביעה לחברת הביטוח

הגישו תביעה לחברת הביטוח. במידה שנגרמו רק נזקי גוף, ביטוח החובה מספק כיסוי. במידה שנגרם גם נזק לרכוש, הביטוח המקיף נכנס לתמונה. כאשר יש לכם ביטוח מקיף לרכב, אתם זכאים לכיסוי הוצאות תיקון הרכב או חלילה השבתתו. לצורך הגשת התביעה צרפו את כל המסמכים הדרושים.

 

רכשתם ביטוח עם "הלחצן של כלל"? עשיתם בשכל

תאונת דרכים היא סיטואציה מלחיצה ומבלבלת, גם אם לא נפצעתם קשה. כדי למזער את הקושי בסיטואציה הזאת, כדאי להיערך מראש עם ביטוח מקיף במסלול שנותן מענה לסיטואציה זו שעשויה להיות מבהילה. כך למשל, מבוטחי ביטוח רכב בחברת כלל ביטוח ופיננסים, יכולים להוריד את אפליקציית "הלחצן של כלל".

 

במקרה של תאונת דרכים, המבוטחים יקבלו שירות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע (למעט יום כיפור). באמצעות הלחצן של כלל ניתן להזמין גרר למקום התאונה, לבחור מוסך, לבחור שמאי, וגם להגיש תביעה ישירות מהאפליקציה. אפשר גם להעלות דרך הלחצן תמונות מהאירוע.

 

בשורה התחתונה – ביטוח רכב הוא לא מותרות

אמנם, אין לנו דרך להימנע לחלוטין מתאונת דרכים, אבל כדי לצמצם את הפגיעה הכלכלית ואת הקושי לחזור לשגרה, בהחלט מומלץ לרכוש ביטוח רכב (ולא רק ביטוח חובה, אלא גם ביטוח מקיף או לפחות צד ג').

 

במידה שיש לכם ביטוח רכב, והרכב שלכם מעורב בתאונה, כדאי שתכירו את הצעדים שחשוב לעשות מיד בשטח וגם לאחר מכן, כדי לצמצם את הנזק ככל האפשר.

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

 

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter