טיפים להורה המלווה נהג חדש

 

 

לפי החוק בישראל אפשר להוציא רישיון נהיגה לרכב פרטי כבר בגיל 16 ותשעה חודשים.

זאת, למרות שצעירים נוטים להיות פזיזים יותר מאנשים מבוגרים. הפזיזות והרצון להסתכן נובע מסיבה ביולוגית, שכן האזור במוח שאחראי על קבלת החלטות, תכנון לטווח ארוך ושליטה עצמית, ממשיך להתפתח עד גיל 24-25. כתוצאה מכך, צעירים בגיל הזה מושפעים יותר מרגשות, דחפים ולחץ חברתי, מה שמוביל לעיתים קרובות להחלטות אימפולסיביות וסיכון גבוה יותר.

 

לכן, אין פלא ששיעור תאונות הדרכים בקרב צעירים גבוה יותר מאשר שיעורם באוכלוסייה. לא זו בלבד שמבחינה פיזיולוגית המוח בגיל הזה עדיין לא הגיע לבשלות, הנהגים החדשים הללו עדיין נטולי ניסיון.

 

נזכיר כי לפי החוק, תלמיד נהיגה יכול לגשת למבחן רישוי (טסט) לאחר שהשלים 28 שיעורי נהיגה מעשיים, כאשר כל שיעור נמשך 40 דקות. זה כמובן מעט מאוד זמן נטו על הכביש, ואת שאר הלמידה הוא למעשה עושה "על רטוב", כלומר, על הכביש. זו הסיבה שהחוק גם אוסר על נהג כזה לנהוג לבדו מיד עם קבלת הרישיון. 

 

ליווי לנהג חדש צעיר – מה קובע החוק?

לאחר קבלת רישיון הנהיגה, נהגים חדשים צעירים נדרשים לעמוד במספר כללים, בהם החובה לנהוג בליווי מבוגר למשך 6 חודשים: 3 חודשים במשך כל שעות היממה ו-3 חודשים נוספים רק בשעות הלילה (בין 21:00 ל-06:00); וכן נדרשות שעות ליווי הקבועות בחוק.

 

המלווה חייב להיות מעל גיל 24 עם ותק של לפחות 5 שנים רישיון לאותו סוג רכב, או מעל גיל 30 עם ותק של 3 שנים לפחות לאותו סוג רכב. מטרת החוק היא להבטיח שהנהג החדש יקבל את ההדרכה הנכונה ויוכל לפתח מיומנויות נהיגה חיוניות בסביבה בטוחה ומבוקרת.

 

אלה כמובן ההנחיות היבשות, אבל מעבר לכך – הנה כמה טיפים שיהפכו את הליווי ליעיל וגם יאפשרו לשמור על שלום בית.

 

טיפים לליווי נהג חדש

  1. סבלנות: חשוב לזכור שנהגים חדשים נמצאים בתהליך למידה. היו סבלניים והסבו את תשומת לבם גם אם אתם נאלצים לחזור שוב ושוב על אותה הערה. למדו אותם גם להיות סבלניים בעצמם כלפי נהגים אחרים וכלפי הולכי רגל.
  2. הדגשת נהיגה זהירה: אל תתמקדו רק באזהרה נקודתית מפני סכנות בכביש. למדו את הנהג את עקרונות הנהיגה ההגנתית - שמירת מרחק, האטה לפני צמתים, בדיקת המראות בתכיפות וכדומה.
  3. הכוונה בתמרורים ושילוט: הסבירו את המשמעות של התמרורים והסימונים על הכביש. התייחסו לכל תמרור ותמרון כאל הזדמנות ללמידה.
  4. שיתוף בניסיון אישי: שתפו את הנהג החדש בחוויות הנהיגה האישיות שלכם, במיוחד בנוגע למצבים מאתגרים שאתם חוויתם, וכיצד התמודדתם עמם.

 

 

כך תעודדו את הצעירים לנהוג זהיר

 

אחת הדרכים לעודד אנשים באופן כללי לאמץ התנהגות מסוימת, היא באמצעות תמריץ חיובי. זה גם הרציונל מאחורי כלל Behave – מסלול ייחודי של כלל ביטוח ופיננסים לבעלי ביטוח מקיף לרכב. במסלול הזה, שאפשר לצרף אליו גם נהג חדש או צעיר, אפשר לצבור הנחות יפות בזכות נהיגה זהירה. לשם כך, יש להצטרף למסלול כלל ביהייב ולהוריד לטלפון את אפליקציית הלחצן של כלל. כל הנהגים הכלולים בביטוח מורידים את האפליקציה ומתחברים לבלוטות' של הרכב. ההנחות מצטברות ככל שהנהיגה מתונה וזהירה יותר, וזה כולל בין היתר זיהוי של עצירות פתאומיות ונסיעה במהירות מופרזת.

הציון נקבע בכל נסיעה, בהתאם לאירועים שהתרחשו וחומרתם, כגון: בלימות והאצות אגרסיביות, שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה, מהירות נסיעה ופניות חדות.

 

כאן יש להזכיר שבמידה שאינכם מעוניינים לבטח נהג צעיר או נהג חדש לאורך כל השנה בביטוח המקיף שלכם, כלל ביטוח מציעה גם את האפשרות לרכוש ביטוח לנהג זמני בביטוח המקיף החל משלושה ימים ועד שבוע בכל פעם, המיועד לנהגים שלא נוסעים ברכב באופן קבוע ומעוניינים להוסיף כיסוי לזמן קצר במחיר משתלם.

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter