טיפים לתחזוקת הרכב החדש שלכם

 

בכל פעם שאנחנו קונים משהו חדש, אנחנו מתרגשים. על אחת כמה וכמה כשאנחנו קונים רכב חדש. בדרך כלל, רכב הוא ההוצאה השנייה אחרי דירה מבחינת גובה ההוצאה, ולאור העובדה שאנחנו מבלים בו כל כך הרבה שעות בחיינו – ברור מדוע אנחנו משקיעים הרבה זמן בבחירת הרכב והרבה כסף ברכישתו.

אלא שאחרי ההתרגשות הראשונית מגיעה השגרה, ובשגרה לעתים אנחנו נוטים להזניח את הרכב. חבל, כי תחזוקה שוטפת יכולה לא רק לשמר את חוויית הנסיעה שלנו כחוויה טובה, אלא גם למנוע תקלות ברכב ולשמור על ערכו.

הנה כמה הרגלים שכדאי לאמץ לשמירה על רכב חדש.

1. עקבו אחר לוח הטיפולים

אחד הדברים החשובים ביותר בתחזוקת רכב חדש הוא הקפדה על לוח הטיפולים. יצרני הרכב מספקים לוח זמנים מדויק לטיפולים תקופתיים, הכוללים החלפות שמן, בדיקות מערכות, וטיפולים נוספים. הקפדה על לוח זמנים זה לא רק תבטיח את ביצועי הרכב האופטימליים, אלא גם תאריך את חייו ותשמור על תוקף האחריות.

גם אם הטיפולים נראים לנו לא בהכרח נחוצים והאוטו נוסע נהדר, הרעיון הוא שהחלפת שמן, תחזוקה שוטפת וטיפולים קבועים הם מפתח להארכת תוחל החיים של הרכב. יותר מזה, בטיפולים אלה אפשר לזהות נקודות תורפה שעלולות להסתבך – וכידוע, תמיד טוב להקדים תרופה למכה. טיפול תקופתי בעלות סבירה יכול לחסוך תיקון מפתיע בעלות גבוהה.

2. הייתם מעורבים בתאונה? אל תזניחו את התיקון

למרבה הצער, תאונות דרכים אינן עניין חריג. לעתים קרובות, אם התאונה לא גרמה לנזק שמייצר בעיה או סכנה נראית לעין, בעלי הרכב דוחים את התיקון או נמנעים מלבצע אותו. הזנחה כזאת עלולה להתברר כטעות. ללא ביקור במוסך לא נדע אם הייתה במרכב או בשלדה, מערכות בטיחות כמו כריות אוויר ועוד. בנוסף, עלולים להיווצר נזקי מים וחלודה. סדקים או פגיעה בשלמות המרכב עלולים לאפשר חדירת מים וגורמים סביבתיים שיגרמו לחלודה והתפשטותה. כאמור, רכב הוא אחד המוצרים היקרים ביותר שאנו רוכשים במהלך חיינו, ולכן מומלץ גם לבטח אותו בביטוח מקיף וכך להיות מכוסים במקרה של נזק המצריך תיקון.

3. שמרו על לחץ אוויר תקין בצמיגים

בדיקת לחץ האוויר בצמיגים לפחות פעם בחודש היא הרגל חשוב לאמץ. לחץ אוויר נכון משפר את הבטיחות, מגדיל את החיסכון בדלק, ומאריך את חיי הצמיגים. זכרו כי לחץ האוויר משתנה בהתאם לטמפרטורה החיצונית, לכן חשוב לבדוק אותו באופן קבוע. במכוניות החדשות יש בדרך כלל התראה ויזואלית על מסך הרכב, אך אם הרכב שלכם אינו חדש, חשוב שתבדקו לבד את מצב הלחץ מדי פעם.

4. בדקו נוזלים באופן קבוע

בדיקה תקופתית של מפלסי הנוזלים ברכב היא חלק חשוב מתחזוקה מונעת. זה כולל את מפלסי השמן, נוזל הקירור, נוזל הבלמים ונוזל שטיפת השמשות. מפלסים נכונים של נוזלים אלה חיוניים לפעולה תקינה של הרכב ולמניעת נזקים חמורים למנוע ולמערכות אחרות.

5. היו קשובים לרכב שלכם

פיתוח מודעות לרעשים, ריחות או תחושות חריגות ברכב יכול לעזור לזהות בעיות בשלב מוקדם. אם אתם שומעים רעש מוזר, מרגישים רעידות לא רגילות או מבחינים בשינוי בהתנהגות הרכב, פנו למוסך בהקדם. כאמור, טיפול מוקדם בבעיות קטנות יכול למנוע תקלות גדולות ויקרות יותר בעתיד.

אין מי שמכיר את הרכב שלכם יותר מכם, ואם נדמה לכם שיש משהו חריג – כנראה שאתם צודקים.

7. קראו את ספר הרכב

למרות שזה נשמע מובן מאליו, רבים מזניחים את קריאת ספר הרכב. ספר זה מכיל מידע חיוני על תפעול נכון של הרכב, המלצות תחזוקה ספציפיות למודל שלכם, ומידע על מערכות הבטיחות והנוחות. הכרת הרכב שלכם לעומק תסייע לכם לטפל בו כראוי ולהפיק ממנו את המרב.

8. החלפתם גלגל? אל תישארו בלי גלגל רזרבי

כל אחד כמעט יתמודד מתישהו בחייו עם תקר בגלגל. ברוב המכוניות יש גלגל רזרבי, ובמקרה הצורך אנחנו מחליפים את הגלגל שניזוק בגלגל הרזרבי. אל תשכחו לדאוג לתקן את הגלגל שהתקלקל ולהחזיר את הגלגל הרזרבי למקומו. להיתקע עם פנצ'ר זה אמנם לא נעים, אבל להיתקע עם פנצ'ר בלי גלגל רזרבי זה סיפור הרבה יותר מאתגר.

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter