אתה נמצא כאן
- דף הבית
- ביטוח רכב
- ביטוח רכב מרכז מידע
- ביטוח רכב – למה כדאי לא לוותר על ביטוח מקיף, או לפחות צד ג'?
ביטוח רכב – למה כדאי לא לוותר על ביטוח מקיף, או לפחות צד ג'?
כשמדובר בביטוח רכב, המדינה לא משאירה לנו מקום להתלבט אם להצטייד בביטוח חובה. מדובר בביטוח שמספק כיסוי בכל מקרה שבו נגרם נזק גוף לנהג הרכב, לנוסעי הרכב שבו הוא נהג, לנוסעים בכלי רכב אחרים או להולכי רגל שנפגעו באותה תאונת דרכים, בה היה מעורב הרכב. אמנם המדינה מחייבת אותנו להוציא בכל שנה סכום כסף – אבל היא מונעת מאיתנו או מנפגעים אחרים להתמודד עם הוצאות רפואיות כבדות ולשאת בפיצוי בגין לנפגעים.
ההתלבטות כן עשויה להתעורר, בבואנו לרכוש ביטוח מקיף. בסופו של דבר, ביטוח מקיף כרוך בעוד הוצאה. אולם מדובר בהוצאה שעשויה להיות מאוד משתלמת ולחסוך הוצאות משמעותיות במקרה של תאונה במעורבות הרכב.
כאן, המקום להזכיר את מה מקיף הביטוח המקיף. מדובר בפוליסה שנותנת לכם כיסוי גם במקרה של פגיעה ברכוש שלכם או של הזולת, וגם כיסוי במקרה של גניבת הרכב.
גם מי שאומר לעצמו שהוא מעדיף לקחת את הסיכון ולהתמודד עם עלויות תיקון נזקים שייגרמו לרכב שלו או למכוניות של אנשים אחרים במקרה של תאונה, כדאי שייקח בחשבון את הנזק הכספי העצום שייגרם לו אם הרכב שלו ייגנב. גניבות רכב בישראל אינן תופעה נדירה, בלשון המעטה. מדובר בתופעה שמתרחשת בכל הארץ ונוגעת לכל סוגי כלי הרכב, החל מג'יפים או ג'יפונים, דרך רכב משפחתי ועד אופנועים.
אמנם, יש רכבים שנחשבים ליותר חביבים בקרב גנבי הרכב ויש רכבים שפחות, אבל בסופו של דבר כל אחד מאיתנו עלול לקום בבוקר ולגלות שבמקום שבו עמד הרכב שלו נותר חלל ריק. שיטות הגניבה מגוונות ומשתכללות כל הזמן, וגם כאשר יש אמצעי מיגון משוכללים, גנבים נחושים יודעים להתגבר עליהם.
הנזק הפוטנציאלי שנגרם לאדם שהרכב שלו נגנב הוא נזק כלכלי עצום, במיוחד אם מדובר ברכב חדש או יחסית חדש. כידוע, מחירי המכוניות בישראל עומדים על עשרות ולפעמים מאות אלפי שקלים, ורבים מבעלי הרכבים עושים מאמץ כספי גדול מאוד כדי לקנות רכב.
לצד זאת, עבור רובנו הרכב הוא חיוני כמעט כמו הרגליים שלנו, במיוחד לאור הקושי להסתמך על תחבורה ציבורית.
ביטוח מקיף הוא דרך להימנע מהמכה הכלכלית הניחתת על מי שהרכב שלו נגנב או נפגע בתאונה. אמנם, כאמור, מדובר בהוצאה שמתווספת להוצאה על ביטוח חובה, אבל יש דרך להוזיל גם אותה – במיוחד אם אתם נהגים זהירים.
כך למשל, חברת כלל ביטוח ופיננסים מציעה מסלול ייחודי ששמו כלל BEHAVE. המסלול הזה מעניק לנהגים טובים הנחה נוספת בכל חודש מחדש, בהתאם לאופי הנהיגה ולכמות הנסועה. במסגרת המסלול, המבוטחים נדרשים להוריד אפליקציה, והיא מחשבת את ציון הנהיגה החודשי ואת הקילומטרים של כל הנהגים ברכב, ובהתאם לכך, בסוף כל חודש, קובעת את גובה ההנחה ומקנה הנחה במחיר הביטוח המקיף.
יתרונות נוספים במסלול זה הם הנוחות והחיסכון בהשתתפות העצמית. במקרה של תאונה, המבוטח מקבל סיוע מיידי בכל שעות היממה ובכל ימות השבוע, כולל הפעלת שירותי חירום, גרר מהיר, מונית עד הבית – ופטור מהשתתפות עצמית[1]
למי מתאים ביטוח צד ג'?
כאמור, הביטוח המקיף הוא זה שנותן מעטפת רחבה, אולם יש גם כאלה שמוותרים על המעטפת הזאת. כך למשל, מי שיש לו רכב ישן או שהערך של הרכב שלו נמוך מאוד, יעדיף לעתים לוותר על הביטוח המקיף אשר מקנה לו כיסוי במקרה של גניבה או נזק לרכב שלו.
עם זאת, כדי לא להישאר ללא כיסוי בכלל, מוצע לרכוש במקרה כזה ביטוח צד ג'. כך, במקרה בו הרכב יהיה מעורב בתאונה, למשל תאונה עם רכב יקר, שהתיקון שלו כרוך בעלויות גבוהות, המבוטח יהיה מכוסה.
* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה, אפליקציית הלחצן של כלל והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.
1בנוסף, המסלול הזה מקנה אפשרות ליהנות מביטול השתתפות עצמית בכפוף לתנאי החברה והפוליסה (ראו בלינק פרטים נוספים על כלל Behave)]
[1] כפוף לתנאים הבאים: מקרה ביטוח אחד במהלך תקופת הביטוח; במקרה של תאונה אשר דווחה באמצעות האפליקציה בסמוך להתרחשותה; תיקון הרכב במוסך הסדר של כלל ביטוח ופיננסים; עלות תיקון הנזק, כפי שנקבעה ע"י השמאי, עולה על סכום ההשתתפות העצמית הנקוב בדף הרשימה של הפוליסה; הפטור מהשתתפות עצמית אינו חל לגבי נזק מסוג ירידת ערך.