משיכת כספי פנסיה בעת יציאה לגמלאות

 

הרבה שנים אנחנו חוסכים לרגע הזה, ובסוף הוא מגיע – הרגע של משיכת כספי הפנסיה. למרות שאנחנו יודעים שהוא יגיע, לא תמיד אנחנו מתכוננים אליו כראוי. אולם, כדאי להיערך אליו, לתכנן את עתידנו ולהבין מהם הצעדים שיש לעשות.

 

אז מה חשוב לדעת על משיכת כספי פנסיה? ראשית, יש להבחין בין משיכת כספי פנסיה בעת היציאה לגמלאות לבין משיכתם קודם לכן. במאמר זה, נתמקד במשיכת הכספים עם הפרישה לגמלאות, אך חשוב לדעת שאת כספי הפיצויים הנצברים בקרן הפנסיה ניתן למשוך גם בסיום העבודה אצל המעסיק, בכפוף לאישורו ובהתאם לתקנות מס הכנסה. במילים אחרות – משיכת כספי פנסיה אפשריים גם לפני גיל הפרישה, בתנאי שיחסי העובד והמעסיק הסתיימו ובכפוף לזכאות העובד לפיצויים.

 

משיכת כספי פנסיה בעת יציאה לגמלאות

ההגעה לגיל הפרישה מלווה מצד אחד בציפייה ומצד שני בחשש, שכן מדובר בשינוי משמעותי בהכנסה השוטפת. תוחלת החיים היום ארוכה, ורבים חיים עד למעלה מגיל 80, כך שמדובר בפרק זמן ארוך שיש להיערך אליו כלכלית. לכן, כדאי להתייעץ עם יועץ מס, מומחה פרישה או רואה חשבון כדי לתכנן נכון. ההתייעצות הזאת חשובה גם כדי לתכנן איך לנהל את מקורות ההכנסה השונים וגם כדי למקסם את הטבות המס שייתכן ומגיעות לכם.

 

היבט נוסף שבו ייעוץ מקצועי חשוב הוא אופן משיכת כספי הפנסיה. כדאי וחשוב להשקיע מחשבה באופן משיכת הכסף מבחינת החלוקה בין קצבה חודשית לבין משיכת חלק מהסכום, באופן חד פעמי.

 

אילו סוגי חיסכון פנסיוני ישנם?

תחת המונח "חיסכון פנסיוני" קיימים מספר סוגים של חסכונות לפנסיה, ביניהם פנסיה תקציבית, קרנות פנסיה ותיקות, פנסיה צוברת (קרנות פנסיה חדשות), ביטוח מנהלים וקופות גמל.

 

אנשים רבים צוברים במהלך חייהם חסכונות פנסיוניים בכמה מקומות ועם השנים שוכחים היכן. ניתן להיעזר באתר משרד האוצר כדי לאתר חשבונות לא פעילים.

 

איך תדעו כמה כסף יהיה לכם מדי חודש?

חשוב שתעריכו את גובה הפנסיה החודשית הצפויה לכם. לשם כך, כדאי שתרכזו את הדוחות השנתיים שקיבלתם בשנים האחרונות מהגופים שבהם חסכתם. בנוסף השתמשו בכלים שמציעה המדינה, כמו המסלקה הפנסיונית של משרד האוצר. דרך המסלקה תוכלו לקבל מידע מרוכז. בנוסף, כאמור, מומלץ מאוד להיעזר באיש מקצוע שיוכל לייעץ לכם ולסייע לכם להכיר את כל המקורות העומדים לרשותכם – אשר אולי את חלקם אינכם מכירים.

 

בנוסף, במידה שיש בבעלותכם דירה, זכרו כי מדובר בנכס שיכול להוות מקור הכנסה גם הוא.

 

בכל אופן, כדאי לדעת שאפשר להגדיל את ההכנסה הצפויה בתקופה שלאחר הפרישה בדרכים שונות, כמו עבודה בשכר, הגדלת החיסכון הפנסיוני ואף דחיית קבלת הקצבאות השונות, הן מהחיסכון הפנסיוני והן מהביטוח הלאומי.

 

אילו שיקולים יש להביא בחשבון בעת התכנון?

יש כמה וכמה שיקולים שעליכם להביא בחשבון כאשר אתם מתכננים את ההתנהלות הכספית שלכם לאחר היציאה לגמלאות. ככלל, יש לקחת בחשבון שכאשר אדם פורש ממקום עבודה, הוא לעתים נפרד מהטבות נוספות שהן מעבר לשכר העבודה – כמו רכב צמוד, חופשות מסובסדות ועוד. גם את אלו יש להביא את כל אלה בחשבון בעת התכנון הפיננסי.

שנית, מטבע הדברים, ככל שמתבגרים עולות ההוצאות הבריאותיות שלנו – וגם לזה כדאי להיערך.

ושלישית, עבור מי שמתכנן לעבור לדיור מוגן, יש לבחון גם את הנושא הזה.

 

המידע לעיל מיועד לשמש כחומר רקע בלבד, ואינו כולל התייחסות מקיפה לכל ההיבטים הרלוונטיים והנושאים הנוגעים לעניין. .אין במידע האמור כדי להוות ייעוץ ביטוחי ו/או פנסיוני ו/או מיסויי ו/או אחר מכל מין וסוג שהוא,  ואינו יכול להוות תחליף לייעוץ אישי המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. האמור במסמך זה אינו מהווה ייעוץ מס מכל סוג שהוא. קבוצת כלל ביטוח ופיננסים אינה אחראית על כל נזק שיגרם בגין הסתמכות על המידע המוצג לעיל. ט.ל.ח

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter