אתה נמצא כאן
- דף הבית
- ביטוח חיים
- ביטוח חיים מרכז מידע
- ביטוח חיים – תשובות לשאלות החשובות
ביטוח חיים – תשובות לשאלות החשובות
בדרך כלל, אנחנו לא אוהבים להתעסק יותר מדי בענייני ביטוח, בטח ובטח כאשר מדובר בביטוח חיים. הרעיון העומד בבסיסו של ביטוח חיים הוא להיערך כלכלית לסיטואציה שאיש מאיתנו לא אוהב לחשוב עליה. אבל, האמת היא שלטמון את הראש בחול זה לא הפתרון. הרי אף אחד לא יודע מה צופן העתיד, וכל אחד מאיתנו לא היה רוצה שיקיריו ימצאו את עצמם חסרי יכולת כלכלית כאשר נלך מן העולם, ביום מן הימים.
במסגרת פוליסת ביטוח חיים ניתן לרכוש גם כיסוי אובדן כושר עבודה, שמטרתו לדאוג לעצמנו, במקרה של נכות או אובדן כושר עבודה, חלילה.לכן, כדאי שנכיר את העובדות הבסיסיות לגבי ביטוח חיים ונתמודד עם כל מה שכרוך בבחירת פוליסה, מבעוד מועד. הנה כמה שאלות ותשובות על ביטוח חיים:
מה מבטיח לנו ביטוח חיים?
יש שני סוגים של ביטוח חיים – האחד הוא ביטוח למקרה של מות המבוטח (ריסק), והשני הוא ביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה ונכות.
זה המקום להזכיר גם את ביטוח החיים שמחויב אדם לרכוש כאשר הוא נוטל משכנתא. ביטוח זה, מיועד לכך שאם יקרה משהו לנוטל המשכנתא, הבנק יקבל את יתרת המשכנתא. בביטוח זה, המוטב הוא הבנק.
מהו ביטוח חיים פנסיוני?
ביטוח חיים פנסיוני, המכונה גם ביטוח מנהלים, הוא ביטוח חיים שכולל לא רק כיסוי במקרה של אובדן כושר עבודה ונכות, אלא גם חיסכון לפרישה. את הכסף שהמבוטח חסך לפרישה, הוא מקבל עם צאתו לגמלאות.
אז מי בעצם צריך ביטוח חיים?
אדם שיש לו ילדים, בן/בת זוג, הורים מבוגרים או בני משפחה שחשוב לו לדאוג לרווחתם הכלכלית או אנשים התלויים בו לפרנסתם.
האם אפשר לרכוש יותר מביטוח חיים אחד?
בהחלט. אפשר לרכוש כמה פוליסות ולקבל פיצוי ממספר פוליסות. כך למשל, יש אנשים שיש להם ביטוח חיים במסגרת ביטוח קבוצתי דרך מקום העבודה. כדאי לעשות חישוב ולבחון מהו הסכום שתהיו מעוניינים בו כסכום המצטבר של הפיצוי, ובהתאם להחליט איזה סכום ביטוח לרכוש בפוליסות השונות.
איך מחליטים כמה כסף כדאי להפריש לביטוח חיים?
הסכום צריך להיות מושפע מרמת החיים שאתם רוצים להבטיח למוטבים, ממקורות ההכנסה שיש למשפחה מעבר להכנסה שהמבוטח מספק לה, מהצרכים של המוטבים (למשל, אם יש ילד עם צרכים מיוחדים, שההורה מעוניין להבטיח את היכולת לספק לו טיפולים יקרים) ועוד שיקולים מעין אלה.
ממה מושפעת הפרמיה?
התשלום החודשי (הפרמיה) מושפע מכמה מרכיבים, ביניהם גיל המבוטח, השאלה אם הוא מעשן או לא, מצבו הבריאותי ואופי העיסוק או התחביבים שלו. ככל שלחברה קיים סיכון גבוה יותר לבטח את האדם, כך הוא ישלם מחיר גבוה יותר בגין הביטוח. למשל, מטפס הרים או אדם שמעשן שתי קופסאות סיגריות ליום, ישלמו מן הסתם יותר מאשר אנשים שאינם נוהגים לעשן או עוסקים בפעילות זו.
האם יש הטבות מס בגין הפקדות לביטוח חיים (ריסק מוות)?
יחיד זכאי להטבות מס בגין סכומים ששולמו בשנת המס עבור כיסוי ביטוח חיים (ריסק מוות):
- זיכוי ממס בשווי 25% מסכום הפרמיה השנתית ששולמה על ידו/ה או על ידי בן/בת זוגו/ה, לביטוח חייהם.
- "עמית מוטב" ייהנה מזיכוי דומה גם בגין סכום ששילם לביטוח חיי ילדו, שבשנת המס מלאו לו 18 שנים ומעלה.
האם יש הטבות מס בגין סכום ביטוח חיים המתקבל בעקבות מות המבוטח?
מקבל התשלום ייהנה מפטור מלא ממס בגין סכומי ביטוח חיים ששולמו לו בשל ביטוח חייו של קרובו.
*מסמך זה מיועד לשמש כחומר רקע בלבד, ואינו משקף בהכרח את עמדתה של איזו מהחברות מקבוצת כלל ביטוח ופיננסים. קבוצת כלל ביטוח ופיננסים ו/או מי מטעמה לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד ישיר או עקיף שיגרם משימוש במידע הכלול במסמך זה (כולו או חלקו), אם ייגרם, וכן אינם יכולים לערוב או להיות אחראים למהימנות המידע המפורט במסמך זה. המידע המובא בדוח זה, מבוסס על מידע פומבי וציבורי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים כאמינים. מטבע הדברים, נתונים הכלולים במסמך זה צפויים להשתנות. מסמך זה אינו מהווה ייעוץ, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה או חיסכון בכל מוצר, ואינו יכול להוות תחליף לייעוץ אישי המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. האמור במסמך זה אינו מהווה ייעוץ מס מכל סוג שהוא.
*מימוש הטבת המס ייעשה על ידי הלקוח, מול פקיד השומה, באמצעות הגשת דוח מס שנתי.