אתה נמצא כאן
- דף הבית
- ביטוח רכב
- ביטוח רכב מרכז מידע
- כל מה שאתם צריכים לדעת על הביטוח שחייב להיות לכל אחד
כל מה שאתם צריכים לדעת על הביטוח שחייב להיות לכל אחד
תארו לעצמכם מצב שבו אתם נוהגים ברכב ונפגעים בתאונה או מצב שאתם נמצאים ברכב ונפגעים כתוצאה מתאונת דרכים. הטיפול הרפואי, לצד הנזק שנגרם לכם, שעשוי לכלול נכות קבועה, עלול להיות משמעותי.
אז מה קורה במצב כזה? האמת היא שהמדינה דאגה שלא יקרה מצב כזה. זאת, בין היתר, באמצעות ביטוח רכב חובה. הביטוח הזה כשמו כן הוא, חובה, ומטרתו לאפשר לנפגעים בתאונות דרכים לקבל פיצוי וטיפול רפואי הולם, ללא קשר למצבו הכלכלי של הפוגע.
ביטוח חובה מכסה נזקי גוף ונפש שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים לנהג, לנוסעי הרכב האחרים או למי שנמצא מחוץ לרכב – ולא משנה מי אשם בתאונה.
מהם הכיסויים של ביטוח חובה?
הפוליסה של ביטוח החובה היא פוליסה תקנית (שנוסחה נקבע בתקנות), כך שבכל חברה תקבלו את אותם כיסויים. היקף הפיצוי הכספי לו זכאים הנפגעים בתאונות דרכים נקבע בהתאם להוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 וכולל בין היתר פיצוי בגין אובדן השתכרות, פיצוי בגין נכות צמיתה, פיצוי בגין כאב וסבל, ועוד.
כל אלה הם כיסויים חיוניים שלא רק חוסכים הרבה כסף למבוטחים, אלא גם הרבה עוגמת נפש ודאגות שהם לא היו רוצים להוסיף לעצמם אחרי תאונת דרכים.
מהן ההשלכות של נהיגה בלי ביטוח חובה?
כאמור, מדובר בחובה על פי חוק, וכאשר אדם מבצע הפרה של החוק, הוא חשוף לעונש. ראשית, חשוב לדעת שנהיגה ללא ביטוח חובה מהווה עבירה פלילית. שנית, נהיגה ללא ביטוח חובה עלולה לעלות לנהג המפר בשלילת הרישיון. שלישית, עברה מסוג זה עלולה להגיע לכדי מאסר בפועל במקרה של עבירות חוזרות.
בנוסף, חשוב לדעת שלא ניתן לעבור מבחן רישוי (טסט) ללא ביטוח חובה בתוקף. באופן הזה, המדינה לא מאפשרת לחמוק מהחובה הזאת, בטח לא לאורך זמן.
מעבר לכל אלה, צריך להבין שבמקרה של תאונה ברכב לא מבוטח, הנפגעים צפויים לתבוע את קרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים) וזו צפויה להגיש תביעת שיבוב כנגד נהג ו/או בעלי הרכב שנהג ללא ביטוח חובה. תביעות שכאלה עשויות להגיע לסכומים מאוד גבוהים.
הפוליסה תקנית, מה עם המחיר?
אמנם פוליסת ביטוח חובה היא פוליסת תקנית ואמנם התעריפים שלה נקבעים ע"י המפקח על הביטוח, אך עדיין יש הבדלים בין מחירי הפוליסות ולכן כדאי לעשות השוואת מחירים. מחיר הביטוח נקבע על סמך כמה וכמה פרמטרים, ביניהם מאפייני הנהגים (גיל, מין ועבר ביטוחי) ומאפייני הרכב (מודל, אביזרי בטיחות ועוד).
לצורך ההשוואה, ניתן להיעזר במנוע השוואת מחירי הביטוח של משרד האוצר.
* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה, הפוליסה הרלוונטית והוראות הדין. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.