ביטוח סייבר: כדי שתהיו מכוסים מפני דרישת כופר

 

אם עד לפני מספר שנים המונח "סייבר" נשמע לרובנו מונח מקצועי שמוכר רק למומחי אבטחת מידע, כיום, הוא מונח שגור ונפוץ – ולא במקרה. המונח הזה טומן בחובו מגוון מצבים שבהם אנחנו חשופים לסוגים שונים של התקפות ופגיעות, אשר מתרחשות בתדירות גבוהה מאוד ויכולות להגיע לפתחנו בדרכים רבות.

 

כשם שאנחנו נועלים את הבית ואת האוטו כדי שלא יפרצו אליהם, אנחנו צריכים להגן גם על המידע שלנו, על המחשב שלנו ועל הסמארטפון שלנו. חשוב שננעל את המחשב, חשוב שיהיו לנו סיסמאות ייחודיות לשירותים השונים שבהם אנחנו משתמשים, חשוב שנחליף את הסיסמאות בתדירות גבוהה וחשוב שנהיה ערניים לפעולות חשודות בחשבונות שלנו.

 

ועדיין, גם אם נשתמש בסיסמאות מסובכות וגם אם נתקין אנטי-וירוס ונעדכן אותו כל הזמן, הסיכוי שהמחשב שלנו או תיבת המייל שלנו ייפרצו קיים, והסיכוי שהמידע שלנו יגיעו לידיהם של נוכלים קיים גם הוא.   

 

בחברת כלל ביטוח ופיננסיים מציעים ביטוח סייבר מקיף במיוחד, שנותן מענה למגוון תרחישים מאוד לא נעימים שעלולים לקרות לנו בעולם הדיגיטלי: החל מכיסוי מפני שיימינג, הטרדות וביריונות ברשת, ועד כיסוי למקרה של גניבת זהות ופרטים אישיים. הביטוח כולל גם מתן כיסוי להוצאות בגין שחזור מידע מבוטח דיגיטלי.

 

ביטוח סייבר: כיסוי לדרישת כופר

 

עוד כיסוי שניתן למצוא בביטוח הסייבר של כלל ביטוח ופיננסים הוא כיסוי לדרישת כופר. הנקודה הזו חשובה מאוד, מפני שלעתים קרובות המניע של התוקף הוא מניע כספי – וכדי להשיב את המידע הגנוב לבעליו הוא דורש כופר. ייתכן שזה נשמע כמו מונח שלקוח מסרטי פשע אמריקניים, אבל סיטואציה כזו אינה מופרכת כלל וכלל.

 

תופעת מתקפות הסייבר המונעות מדרישה לכופר הפכו לתופעה בינלאומית בשנים האחרונות, ובפרט בחודשים האחרונים.

אלא שמתקפות סייבר עם דרישות כופר אינן רק מנת חלקם של ארגונים ממלכתיים, וגם לא רק של חברות או של בעלי עסקים. דרישת כופר הפכה כיום לדרישה שנתקלים בה אנשים מן השורה שהמחשב שלהם נפרץ, המידע האישי שלהם נגנב ועוד.

 

מתקפת סייבר על אדם פרטי אינה מופרכת. מה שכן עלול להיות מופרך לחלוטין אלה הסכומים שדורשים הנוכלים – לעתים מדובר בסכומים גבוהים מאוד שמעמידים את הקורבן בדילמה קשה. מצד אחד, המידע שנגנב הוא כל עולמו, ומצד שני הוא לא יכול להשיג את סכום הכופר שנדרש. מן הסתם, כאשר אדם פרטי נחשף לדרישת כופר במסגרת מתקפת סייבר, הוא אפילו יותר מבוהל ויותר אובד עצות מאשר גוף ממלכתי או חברה, המצוידת במומחי מחשבים, עורכי דין ועוד.

 

עבור אדם כזה, ביטוח סייבר הוא קרש הצלה. הידיעה שיש לך גורם מומחה לפנות אליו, להתייעץ ולהיעזר בו במצב פגיע כזה, היא אולי הדבר הכי מהותי. הביטוח מעניק שירותי מומחה שמנסה לפתור את הפגיעה במערכת המחשב האישי ולשחזר את המידע. בהיעדר יכולת נטרול הפגיעה או שחזור המידע, יאושר החזר בגין תשלום כופר בסכום עד 7,500 ₪.

 

ואולי כאמור, דרישת כופר כיום אינה תרחיש נדיר, ולכן עדיף להיות מכוסים מבעוד מועד, ולא  להתמודד עם הוצאה בלתי אפשרית ברגע האמת.

 

* האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ, והוא כפוף לתנאי החברה והפוליסה הרלוונטית. להרחבה מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה המלאים.

לפתיחת רשימה לחץ אנטר יש להשתמש בחיצי המקלדת לשינוי הערך ש להקליד את שם היישוב ולעבור באמצעות חצי המקלדת בין היישובים המתאימים ברשימה ולבחור את היישוב באמצעות מקש ה-Enter